Често задавани въпроси

 • Защо да купя сифон за баня от марката AKVO?

  - Съотношението цена качество

  - Взаимно заменяеми защити

  - Богат избор на сифони за всяка баня, някои от които без аналог на българския пазар

  - Липса на каквито и да е неприятни миризми от канала

  - Лесно почистване на сифона под течаща вода

 • Как да съм сигурен в качеството и има ли гаранция?

  Всички продукти на AKVO се изработват от нерециклиран полипропилен и неръждаема стомана – клас 304. Продуктите се осъвършенстват и подобряват непрекъснато. Марката притежава всички сертификати по европейски стандарти.

 • Отточното тяло е от пластмаса – това не е ли проблем?

  Не само, че не е проблем, а напротив – това е предимство. Тръбите във вашата баня са от ПВЦ и съответно изходът на сифона е добре да бъде от същия материал, защото сглобката между еднакви материали винаги е по-сигурна. Освен всичко друго пластмасата на сифоните AKVO се тества с всички битови и химични препарати, за да гарантира правилното оттичане на водата.

 • Защо да обърнем специално внимание на сифона?

  Сифонът е от основно значение, тъй като се монтира статично и не може да бъде лесно подменен, както други аксесоари от вашата баня. Често сифонът е пренебрегван артикул, вследствие на което се появат нежелани миризми в банята, насекоми или течове, а обикновено подмяната му се осъществява при основен ремонт.

 • Как да премахна неприятната миризма на канал в банята?

  Преградата между мръсния канал и помещението е сифона. Той трябва да е снабден с необходимите защити, които основно са „мокра” и „суха”.

  „Мократа” защита е водна преграда, която естествено предотвратява проникването на миризми. Проблемът тук е, че при нередовно използване, сифонът изсъхва и миризмите се появяват отново.

  Сифоните AKVO имат възможност за „суха” защита, която предствлява механична клапа, която спира миризмите, но не затруднява водния поток. Освен това клапата затваря плътно сифона и не позволява преминаването на несекоми и други инсекти.

  Двете защити могат да се използват, както в комбинация, така и независимо една от друга.

 • Лесно ли се почистват сифоните?

  Класическите сифони на AKVO могат да се почистват лесно, тъй като решетката и клапата могат да бъдат демонтирани и почистени лесно. Това дава възможност за директен достъп до канализацията.

  Линейните сифони на AKVO са снабдени със специален контейнер, който задържа едри боклуци, косми и др. и не позволява те да задръстят канализацията. Контейнерът може да бъде лесно изваден и почистен под течаща вода.

 • Има ли инструкции за монтаж на дизайнерските сифони?

  Да, във всеки комплект на дизайнерски сифон на марката AKVO присъстват инструкции за монтаж и обслужване.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки